ارز دیجیتال

شبکه های نقل وانتقال بیت کوین

1401/09/24 0

همان‌طور که می‌دانید، در ارزهای دیجیتال، استاندارد‌های مختلفی برای ساخت تو‌کن در بلاک چین‌های مختلف وجود دارد. احتمالا عمده کاربران عادی زمانی با این استانداردها برخورد می‌کنند که تصمیم به انتقال دارایی خود مانند اتریوم، ارز دیجیتال بیت کوین یا هر رمز ارز و توکن دیگری را داشته باشند. در این صورت، از آن‌ها خواسته می‌شود تا شبکه مورد نظرشان را انتخاب کنند و این دقیقا جایی است که بسیاری از ما برای انتقال ارز دیجیتال مورد نظرمان سردرگم می‌شویم.

به احتمال قوی در هنگام انتقال ارز دیجیتال خود به کیف پولی دیگر، با واژگانی همچون BEP2 یا BEP20 برخورده کرده‌اید. اما آیا میدانید این واژگان به چه معنی هستند؟ یا به چه دردی می‌خورند؟ در این مقاله قصد داریم شما را با این واژگان آشنا کرده و اطلاعات مفیدی در مورد شبکه های نقل و انتقال ارز دیجیتال بیت کوین در اختیارتان قرار دهیم.

استاندارد BEP-2BEP-2 مخفف عبارت Binance Chain Evolution Proposal 2 و به معنای طرح پیشنهادی برای توسعه و تکامل شبکه بایننس است. بپ ۲ در واقع یک استاندارد فنی برای ایجاد و به‌کار بردن توکن‌هایی است که روی زنجیره بایننس معامله می‌شوند. در هر شبکه بلاکچینی ضوابطی وجود دارد که در ساخت هر توکن باید استفاده شوند. این استاندارد نشان‌دهنده این است که در ساخت این رمزارزها، قواعد و مشخصات فنی مورد نیاز شبکه Binance‌ رعایت شده است. باید بدانید که هر استانداردی با توجه به نوع کاربری شبکه بلاکچین طراحی می‌شود.

اما BEP-20 مخفف عبارت Binance Smart Chain Evolution Proposal 20 و به معنای طرح پیشنهادی برای تکامل شبکه بایننس اسمارت چین است. در واقع BEP-20 استانداردی است که برای طراحی و نوشتن قراردادهای هوشمند روی شبکه BSC ایجاد شده است. قراردادهای هوشمند در واقع کدهایی هستند که مشخص می‌کنند چه چیزی و چگونه باید روی شبکه بلاکچینی اجرا شود. هر استاندارد قرارداد هوشمند شامل مواردی مثل نام رجیستری، کتابخانه، فرمت و غیره است. استاندارد قرارداد هوشمند در واقع شرایطی است که در نوشتن قرارداد هوشمند باید رعایت شوند تا آن اسمارت کانترکت اجازه اجرا روی شبکه بلاکچین را داشته باشد. برای ساخت یک توکن با استاندارد BEP-20، توسعه‌دهندگان باید مشخصه‌های فنی این توکن را به زبان سالیدتی در کد قراردادهای هوشمند قرار دهند.

مشابه شبکه بلاک چین اتریوم، پلتفرمی برای اجرای قراردادهای هوشمند و نرم‌افزارهای غیرمتمرکز است. شبکه هوشمند بایننس، ۲ ویژگی منحصربه‌فرد دارد؛ امکان اجرای قراردادهای هوشمند را بدون افزایش ازدحام در شبکه بایننس به‌وجود می‌آورد و از آن‌جایی که با ماشین مجازی اتریوم سازگاری دارد، قابلیت‌های قرارداد هوشمند را به اکوسیستم بایننس می‌آورد. همانطور که می‌دانید بایننس اسمارت چین فقط راه حل لایه ۲ برای افزایش مقیاس‌پذیری بایننس چین نیست؛ بلکه خود یک شبکه بلاکچینی مستقل است.

شبکه های نقل و انتقال بیت کوین

چگونه می‌‌توان تراکنش‌های بیت کوین را پیگیری کرد؟

پیگیری تراکنش های بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال از طریق جستجوگران بلاک و سرویس های اختصاص داده شده که تعدادی از صرافی‌های ارزهای دیجیتال به عرضه گذاشته‌اند، امکان پذیر می‌باشد. هر کسی می‌تواند با استفاده از آدرس‌ مشخصی از بیت کوین، تعداد بلاک‌ها و یا هش معاملات، اطلاعات مورد نظر خود را به دست آورد و این اگر با سرویس‌های جستجوگر کیف پول همراه شود می‌توان رابطه بین آدرس‌ها و کیف‌پول‌ حاوی بیت کوین مورد نظر را به دست آورد.

مشخص است که این راهی بسیار مفید برای زمانی است که شما نگران رسیدن بیت کوین خود به مقصد مورد نظر هستید یا میخواهید از وضعیت تایید معاملات خود اطلاع پیدا کنید اما باید در نظر داشته باشید که این شیوه همچنین راهی را برای موسسات قانونی فراهم می‌کند تا در حوزه استفاده از بیت کوین در موارد غیرقانونی پیگیری های لازمه را انجام دهند.

حال که ضرورت آشنایی با شبکه های نقل و انتقال ارز دیجیتال بیت کوین برای سود دهی و خرید و فروش را متوجه شدید، در ادامه به معرفی مهم تربن شبکه های اتنقال بیت کوین می‌پردازیم.

انواع شبکه های انتقال بیت کوین:

  • شبکه بیت کوین و شبکه امنی در بیت کوین

یکی از مهمترین پروتکل های روی بلاک چین، شبکه امنی می باشد. هدف این شبکه، انجام تراکنش های پیچیده رمزنگاری شده، به عنوان یک پروتکل ارز دیجیتال می باشد. به همین دلیل احتمالا هنگام انتقال رمز ارز ها به نام این شبکه به عنوان یکی از مسیر های انتقال برخورد کرده اید. موردی که ممکن است برای بسیاری از کاربران سوال باشد، ارتباط امنی لایر (Omni Layer) با بیت کوین (bitcoin) است.

امکان به انجام رساندن معاملات از طریق توکن، در بلاک چین بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال، به کمک پروتکل امنی لایر (Omni Layer) میسر می شود.

در برخی از منابع از این شبکه، به دلیل این که بالاترین و اصلی ترین لایه برای ارزهای دیجیتال تلقی می شود، به عنوان شبکه آینده رمز ارزها یاد شده است.بسیاری از رمز ارز ها، از جمله بیت کوین (BTC)، به عنوان یک لایه اصلی عمل می‌کنند،

اما شبکه امنی، یک لایه بالاتر قرار دارد و معیار پروتکل دارایی محسوب می شود. در واقع لایه امنی زیربنای کل بلاک چین ها و ارزهای رمزپایه است.

  • شبکه ERC-20 اتریوم

شبکه ERC-20 اتریوم

این عبارت مخفف “Ethereum Request for Comment“ می باشد و عدد ۲۰، یک شاخص برای این پروتکل است. شبکه ERC20 اتریوم، چهارچوبی از قوانین و کدهای تعریف شده برای بهبود و عملکرد هر چه بهتر شبکه اتریوم می باشد. بنابراین هر توکنی که بخواهد به واسطه قراردادهای هوشمند بر روی این شبکه اجرا شود، نیازمند این است که طبق قوانین این شبکه عمل کند که از آن ها در نهایت با نام کلی “توکن های ERC-20” یاد می شود.

اتریوم تنها یک کوین نیست. بلکه یک شبکه بلاک چین است که توکن های دیگر می توانند در بستر آن و با استفاده از قابلیت قرارداد هوشمند، فعالیت و راه اندازی خود را داشته باشند.بنابراین هنگامی که یک قرارداد هوشمند بخواهد در پلتفرم اتریوم، توکن ایجاد کند، استاندارد و ضوابط شبکه ERC-20 وارد عمل می شود و به توکن ها امکان مبادله توسط یکدیگر را می دهد.برای ایجاد توکن های جدید، استانداردی در شبکه ERC-20 اتریوم وجود دارد که می بایست مطابق آن ها عمل کرد.

  • شبکه ترون (TRC20)

ترون یک بستر بلاک چین پیشرفته مانند بایننس کوین (BNB)، ایاس (EOS)، اتریوم (ETH) و موارد دیگر است.بلاک چین ترون (Tron) بر اساس یک پلتفرم دیجیتالی غیر متمرکز با ارز رمزنگاری شده بومی خود، به نام Tronix یا TRX ساخته شده است و می تواند از مکانیزم اصلی اثبات سهام (POS) پیروی کند که این مسئله به امنیت شبکه TRON کمک می کند.از طرفی شبکه بلاک چین ترون دارای برخی از استانداردهای فنی مانند TRC-10 ،TRC-20 و TRC-721 است که قابلیت های متنوعی را برای توسعه دهندگان فراهم میکند.

بلاک چین ترون بستری از یک شبکه غیر متمرکز P2P ، داده های نامحدود ، شفافیت ، ردیابی آسان و مبادله توکن را فراهم میکند. این شبکه از تراکنش های فوری در مقیاس جهانی با دسترسی نامحدود پشتیبانی می کند و در مقایسه با نسخه های قبلی خود بسیار مقرون به صرفه و امن است.

لینک های مفید
بالا