بایستی بدانیم بیت کوین نخستین ارز دیجیتالی می باشد که در اوایل سال ۲۰۰۹ به بازار معرفی گردید. در آن زمان شرایط پذیرش برای این ارز دیجیتال فراهم بود. رکود اقتصادی در سال ۲۰۰۸ بسیاری از مردم را نسبت به بانک ها بدبین کرده بود. از این طریق، بیت کوین توانست جایگاه خود را در جامعه حفظ کند و به پادشاه ارز های دیجیتال تبدیل شود.
این در حالی است که آلت کوین ها از بیت کوین به وجود آمدند به همین سبب تولید کنندگان ارز های دیجیتال تلاش بسیاری کرده اند تا آپدیت جدیدی از نسخه بیت کوین روانه بازار کنند تا توانسته باشند مشکلات قبلی بیت کوین را رفع کنند.
ولی این پایان ماجرا نبود، با وجود محبوبیت بیت کوین، ارز دیجیتال مدنظر موفقیت های چشمگیری در حوزه بلاک چین به دست آورد. ارزهای دیجیتال دیگری هم ایجاد شدند که به مرور زمان تعداد آنها به شدت افزایش یافت. این ارز های دیجیتال که جایگزین بیت کوین بودند، آلت کوین نامیده شدند.
در واقعیت آلت کوین ها ارز های دیجیتالی می باشند که بر روی یکسری اصول و قوانین اعمال می شوند که پروتکل های آنها با بیت کوین تفاوت بسیاری دارد. برخی از مهم ترین آلت کوین ها، ریپل و لایت کوین می باشند که توانستند شکل جدیدی به خود بگیرند. هر یک از این ارز دیجیتال ها شبکه بلاکچین مختص خود را ساختند و به سبب همین موضوع بلاکچین های مختلفی که خاصیت های گوناگونی داشتند، به وجود آمدند.
بیت کوین و آلت کوین یکسری از دسته بندی های ارزهای دیجیتال هستند. در این تقسیم بندی، تمامی رمز ارز هایی که بعد از بیت کوین به وجود آمدند در یک گروه قرار می گیرند. در این مطلب با بررسی بیشتر مفهوم آلت کوین ها، انواع آن را برای سرمایه گذاری معرفی می کنیم.
آلت کوین (Altcoin) از ادغام دو مفهوم کلی Alternative به معنی ((جانشین)) و Coin به معنای ((سکه)) تشکیل شده است و شامل تمامی ارز های دیجیتالی است که پس از بیت کوین به وجود آمدند. بصورت کلی آلت کوین ها، ارز های دیجیتالی می باشند که به عنوان جانشین بیت کوین نامگذاری شده اند ولی در واقع هیچ کدام از آنها نتوانستند مقام بیت کوین را بین سرمایه گذاران تصاحب کنند.
بصورت کلی بر اساس تقسیم بندی، سه نوع آلت کوین وجود دارد که عبارت اند از:
به عبارت کلی توکن ها ارز های دیجیتالی می باشند که بر عکس بیت کوین، نیاز به شبکه بلاکچین مختص خود نبوده و بر روی بلاکچین عمومی پشتیبانی می شوند. بصورت کلی توکن ها، بلاکچین مستقلی نداشته و بصورت بستر های موجود همانند اتریوم و بیت کوین ساخته می شوند.
استیبل کوین ها به رمز ارزهایی تلقی می شوند که ارزش آن نسبت به دارایی های دیگر ارز های دیجیتال ثابت می باشند. بر این اساس ما می توانیم در انجام بهینه معاملات در فضای کریپتو از آن استفاده نماییم. استیبل کوین ها بین شبکه های مالی غیر متمرکز در ارز های دیجیتال ارتباط برقرار کرده و سبب راحتی در فضای بلاک چین می شوند.
بکارگیری آلت کوین های قابل استخراج همانند ماینینگ بیت کوین می باشد. بطور نمونه اتریوم را می توان در دسته آلت کوین های قابل استخراج طبقه بندی کرد که بعد از ماینینگ کردن دچار تغییراتی می شوند.
در این قسمت قصد ما مورد بررسی قرار دادن مزایای آلت کوین ها می باشد که بطور کلی می توان به طریق زیر عنوان کرد:
در این بخش نیت ما مورد بررسی قرار دادن معایب آلت کوین ها می باشد که بطور کلی می توان به طریق زیر توضیح داد:
باید در نظر داشته باشیم، آلت کوین هایی که در گذشته وجود داشته اند، از بین رفته اند. در نتیجه منجر به کاهش دارایی سرمایه گذاران شده اند.
وجود قوانین وضع شده برای سرمایه گذاری، بدان معناست که آلت کوین با حداقل سرمایه گذاری و قدرت نقدینگی بسیار پایین منظور می شود. در نهایت قیمت ها جهت مقایسه با بیت کوین بی ثبات می باشد.
آلت کوین ها در قیاس با بیت کوین ها بازار سرمایه گذاری بسیار کوچکی دارند. باید بدانیم که در سال ۲۰۲۱ بیت کوین ۴۲ درصد از بازار ارزهای دیجیتال را به خود اختصاص داده است.
وجه تمایز آلت کوین های مختلف و نقش کلاهبرداری در آنها همیشه آسان نیست و بایستی مد نظر داشته باشیم که تصمیمات اتخاذ شده در سرمایه گذاری را سخت تر کرده است.
جمع بندی
در این مطلب نقش و انواع آلت کوین ها را برای شما بیان نمودیم، مزایا و معایب آن را نیز مورد بررسی قرار دادیم. بایستی بدانیم که بطور تقریبی هزاران آلت کوین در دنیای کریپتو وجود دارد که معروفیت آنها به مرور زمان افزایش یافته است. این در حالی می باشد که آلت کوین ها تا مدت ها نتوانسته اند موقعیت قرار گیری بیت کوین را از بین ببرند، ولی هر کدام از این ارز های دیجیتال ویژگی هایی دارند و بسیار کوشش کرده اند تا سهمی در بازار ارز دیجیتال داشته باشند. البته این موضوع را در نظر داشته باشید مورد توجه قراردادن ویژگی های آلت کوین ها کمک شایانی جهت انتخاب تصمیم گیری ها اتخاذ شده در این سرمایه گذاری ها می کند.