با گسترش روز افزون ارزهای دیجیتال و مخصوصا رقابت آنها با ارزهای فیات متعلق به بانکهای مرکزی دولتهای سراسر دنیا، دشمنان بیت کوین و دیگر رمز ارزها بیشتر میشوند. تکنولوژی بلاک چین تغییرات بسیار بزرگی در صنعت مالی ایجاد کرد و سیستمهای مالی سنتی را به چالش کشید، پس طبیعی است این اتفاق به ظهور دشمن های متعدد برای بیت کوین منجر شود. این تغییرات به اندازهای بزرگ هستند که بانکهای بزرگ، دولتها و سازمانهای بینالمللی را نگران کرده است. هر سازمان یا نهادی، همانند هر فرد انسانی، به بقاء و منافع خود فکر میکند و پیشرفتهای تکنولوژی بلاک چین منافع و هم موجودیت بعضی سازمانها و نهادها را در خطر قرار داده است. البته، این فناوری تهدیدهای واقعی را نیز با خود به همراه داشته که منجر به مخالفت و انتقاد نیز شده است. در این مقاله به بررسی مهمترین و قویترین دشمنان بیت کوین و در کل ارزهای دیجیتال خواهیم پرداخت.
پیش از شروع به معرفی مخالفان ارزهای دیجیتال، به طور مختصر به شرح ارزهای دیجییتالی و ویژگی های آن ها می پردازیم. ارزهای دیجیتالی همان گونه که از نامش پیداست، یک نوع دارایی الکترونیکی و دیجیتال بوده که برخلاف ارزهای فیات سنتی به شکل متمرکز نیست. بلکه غیرمتمرکز می باشد یعنی دولت ها و یا هرگونه موسسه و سازمانی امکان نظارت و کنترل بر آن ها را نداشته و همچنین امنیت ویژه ای در آن حاکم است. این ارزهای دیجیتالی بر بستر شبکه ای به نام بلاک چین راه اندازی شده است که سبب ایجاد چنین ویژگی های خاص و ویژه ای در ارزهای دیجیتالی می گردد. ارزهای دیجیتالی همیشه قابل دسترسی بوده و تابع زمان و مکان نمی باشد. هرگونه خطایی در نقل و انتقالات ارزهای دیجیتالی به صورت برگشت ناپذیر بوده و جبران ناپذیر می باشد.
در ادامه بزرگترین اشخاص و نهادهای مخالف با ارزهای دیجیتال میگردازیم :
بانک توافقات بینالمللی (BIS)؛ پرچمدار دشمنان بیت کوین :
بانک توافقات بینالمللی، در واقع بانک بانکهای مرکزی است. دفتر مرکزی این بانک در بازل سوئیس قرار دارد و در سال 1930 ایجاد شد. هدف اصلی این نهاد کمک به ایجاد رشد اقتصادی باثبات است. به همین منظور، به طور دورهای رئیسهای بانکهای مرکزی در دفتر مرکزی این بانک یکدیگر را ملاقات و سیاستهای خود را هماهنگ میکنند و به تبادل نظر و تجربه میپردازند. ایدهی ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC)، توسط BIS بسیار جدی گرفته شده است. در ارزهای دیجیتال بانکهای مرکزی، از تکنولوژی بلاک چین استفاده میشود، اما شبکه آنها کاملا متمرکز است و بانک مرکزی در راس قدرت قرار دارد. به این ترتیب، تمام تراکنشهای شهروندان و کسب و کارها به طور کامل و شفاف در اختیار دولت خواهد بود. این نحوه کار با ایده بیت کوین و در کل رمز ارزهای غیر متمرکز کاملا متضاد است و دلیل ظهور فناوری بلاک چین را زیر سوال میبرد! دولتها به عنوان مهمترین دشمنان بیت کوین سالها است به دنبال راهی برای مقابله با این رمز ارز هستند و CBDC از جمله ایدههای آنها به این منظور بوده، اما به احتمال زیاد راه به جایی نخواهد برد. صرفا دشمنی با بیت کوین به مطرح کرده این ایده منجر شده، اما فلسه آن کاملا بیمعنا است. بانکهای مرکزی حتی توان تعیین سقف برای تراکنش حسابها را خواهند داشت. خلاصه اینکه، در شبکه ارزهای دیجیتال بانکهای مرکزی (CBDC)، بانکهای مرکزی قدرت مطلق را در شبکه خواهند داشت. پس باید مراقب این راهکارهای دشمنان خونین بیت کوین و رمز ارزها بود. نگرانی بانک توافقات بینالمللی از دنیای ارزهای دیجیتال به خاطر این است که دنیای رمز ارزها کنترل و مدیریت جریان پول و نقدینگی را از کنترل مطلق بانکهای مرکزی خارج میکند.
بیل گیتس:
بیل گیتس متولد سال 1955 میلادی در سیاتل آمریکا، کارآفرین، بازرگان، سرمایه دار، نیکوکار و مدیر ارشد اجرایی آمریکایی که در سال 1975 میلادی با مشارکت پل آلن، شرکت مایکروسافت را تاسیس نمود. او تا سال 2017 میلادی به عنوان ثروتمندترین فرد جهان شناخته می شده است. در ادامه به دلایل بیل گیتس در مخالفت با ارزهای دیجیتال بر طبق سخنان وی می پردازیم. بیل گیتس عنوان کرده است که: "نحوه ی کار فعلی ارز دیجیتال، امکان انجام یک سری از فعالیت های مجرمانه را فراهم کرده است. بهتر است از شر آن خلاص شویم." او همچنین بیان کرده که رمزارزها مستعد سوء استفاده از سوی هکرها و کاربرد آن در پولشویی می باشد. در مصاحبه ای در CNBC نیز گفته است: "بیت کوین می تواند صرفا براساس هیاهو یا دیدگاهی که افراد دارند، بالا و پایین برود و من هیچ راهی برای پیش بینی نحوه ی پیشرفت آن ندارم." آقای بیل گیتس اضافه کرده که: "با بیت کوین به عنوان یک کلاس دارایی، شما چیزی تولید نمی کنید. بنابراین نباید توقع بالا رفتن آن را داشته باشید. این کار نوعی سرمایه گذاری براساس نظریه ی احمق تر از من Greater Fool Theory است."
پیتر شیف :
پیتر شیف مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری و مشاوره مالی Euro Pacific Capital همواره یکی از منتقدان سرسخت حوزه ارزهای دیجیتال بود، این انتقاد تا زمانی ادامه داشت که در رسانه شخصی خود توضیح داد که از پادشاه ارزهای دیجیتال یعنی بیت کوین متنفر نیست. او دلیل این پیام را اینگونه توضیح داد که، “هیچ چیزی برای تنفر وجود ندارد” اما پیتر شیف همچنان بر این موضوع که بیت کوین نمی تواند به عنوان پول عمل کند پافشاری کرد.
نتیجه گیری :
با گسترش استفاده و محبوبیت ارزهای دیجیتالی در میان عموم مردم، هستند افرادی که نسبت به پیشرفت این فناوری بدبین بوده و احساس خطر می نمایند. در این مقاله با معرفی کوتاهی از ارزهای دیجیتال به معرفی افراد مطرح و سرشناس مخالف با دنیای کریپتوکارنسی ها پرداختیم. اظهارنظر این افراد بر نحوه ی عملکرد سرمایه گذارانی که طرفدار آن ها بوده و از آن ها پیروی می نمایند، تاثیرات بسیاری می گذارد. همان گونه که افراد سرشناس دیگر می توانند بر عملکرد مثبت سرمایه گذاری افراد در دنیای کریپتوکارنسی ها منجر شوند.