ارز دیجیتال

استانداردهای اتریوم چیست؟

1401/11/06 0

شبکه اتریوم یکی از محبوب ترین بلاک چین هایی است که در بازار ارز دیجیتال وجود دارد که از الگوریتم گواه اثبات کار برای اجماع خود استفاده می کند. این نوع شبکه از استانداردهای مختلفی استفاده می کند که معروف ترین آن، استاندارد ERC-20 است. اینکه این استانداردها چه تفاوتی با دیگر استانداردهای موجود داشته و هر یک چه مزایا و معایبی برای شبکه بلاک چین دارد را در این مقاله بررسی می کنیم. برای آشنایی بیشتر با شرایط استانداردهای اتریوم، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

استانداردهای اتریوم:

برای این که یک استاندارد جهت پلتفرم اتریوم ساخته شود، یک پروپوزال بهبود توسط توسعه‌دهنده ارائه می‌گردد. این نوع طرح پیشنهادی، مشخصات پروتکل و استانداردهای قراردادها را دربردارد. هنگامی که کمیته در نهایت این پروپوزال یا EIP را پذیرفت، به یک استاندارد شبکه بلاکچین اتریوم یا ERC مبدل خواهد شد. بنابراین ابتدا مطرح شدن یک استاندارد اتریوم به شکل طرحی پیشنهادی یا پروپوزال بهبود یا EIP صورت می‌گیرد و اگر مورد پذیرش واقع شد، به شکل ERC انتشار می‌یابد.

این استاندارد، ابتدا سال 2015 مطرح گردید و سپس در سال 2017 مورد تایید قرار گرفت. با وجود این که برخی از توسعه‌دهندگان پی بردند که یک سری عیب‌ و آسیب‌پذیری در چنین استانداردی وجود دارد اما استاندارد ERC-20 آغاز خوبی برای استانداردشدن توکن‌ها به حساب می‌آمد و تا به امروز یکی از محبوب‌ترین استانداردهای اتریوم است. ایاس و بانکور از جمله پروژه‌های شناخته شده‌ای هستند که توکن‌های ERC-20 را به کار برده‌اند.

لازم است این نکته را ذکر کنیم که کلیه استانداردهای ERC-20 نقش یک شیوه انقلابی را در گسترش ICO ایفا کرده‌اند. تا به امروز هزاران توکن ERC-20 گسترش پیدا کرده و این استاندارد با وجود همه مزیت‌هایش کامل و بدون عیب و نقص نبوده است. در بخش بعدی مقاله خواهیم گفت که کدام ایراد آن باعث شد تا توسعه‌دهندگان به دنبال بهبودی‌های بیشتری باشند.

EIPهای نهایی شده، مجموعه‌ای از استانداردهای قابل پیاده‌سازی را برای توسعه‌دهندگان اتریوم فراهم می‌کند. قراردادهای هوشمندی که با استفاده از یک استاندارد ERC ساخته شوند، یک رابط مشترک دارند و ارتباط گرفتن با تمامی این قراردادها می‌تواند با یک روش مشخص انجام شود. برای نمایش هر استاندارد، عددی نیز در کنار عبارت ERC نمایش داده می‌شود. این عدد نشان‌دهنده شماره طرح پیشنهادی و پروپوزالی است که توسط افراد پیشنهاد شده است. برای مثال ERC-721، هفتصد و بیست و یکمین پیشنهاد در میان پیشنهادهای بهبود اتریوم، بوده که پذیرفته شده و در قالب یک استاندارد معرفی شده است.

استاندارد ERC-20 یکی از مشهورترین استانداردها در جامعه رمز ارزها است که بیشتر توکن‌های ایجاد شده بر بستر پلتفرم اتریوم از آن استفاده کرده‌اند. استفاده از استانداردها، در نوشتن Smart Contract یک توکن اجباری نیست. ولی استفاده از آنها این اطمینان را به صاحبان پروژه می‌دهد که توکن آنها به راحتی می‌تواند با انواع کیف پول‌ها، صرافی‌ها و قراردادهای هوشمند دیگر بدون مشکل کار کند. پیش از معرفی مهم ترین استاندارهای اتریوم، لیست آن ها را نشان خواهیم داد.

انواع استانداردهای اتریوم

استانداردهای اتریوم تنوع زیادی دارن که هر کدوم از اون ها ویژگی ها و کاربردهای خاص خودشون رو دارن. شبکه اتریوم به عنوان یکی از پرطرفدارترین شبکه های بلاک چین محسوب میشه که الگوریتم اثبات سهام رو برای فعالیت خودش مورد استفاده قرار میده. در اصل باید گفت در بازار ارزهای دیجیتال اتریوم دومین شبکه مشهور بوده و به جز توکن اتر دارای سرویس ها و استانداردهای مختلفی هست. به همین منظور ما سعی می کنیم در این بخش از مقاله به معرفی انواع استانداردهای اتریوم بپردازیم.

• استاندارد ERC-20

یکی از انواع استانداردهای شبکه اتریوم، استاندارد ERC-20 هست که در سال 2015 راه اندازی و عرضه بازار شد. استاندارد ERC-20 شروع بسیار خوبی برای استاندارد شدن توکن بود. البته توجه داشته باشین که استاندارد ERC-20 بر بلاک چین اتریوم مسلط شده و جزو محبوب ترین استانداردهای توکن در شبکه اتریوم هست. توکن استاندارد ERC-20 در پروژه هایی مثل آیاس و بنکور استفاده شده.

• استاندارد ERC-223

یکی دیگه از انواع استانداردهای شبکه اتریوم، استاندارد ERC-223 هست. یکی از مشکلاتی که استاندارد ERC-20 داره این هست که میشه توکن های مبتنی بر شبکه ERC-20 رو به شبکه هایی که از این استاندارد پشتیبانی نمی کنند هم ارسال کرد که باعث میشه تا سرمایه کاربران از دست بره. استاندارد ERC-223 برای جلوگیری از این شرایط و ارائه بهبودهای دیگه به وجود اومده.

انواع استاندارهای اتریوم

• استاندارد ERC-621

یکی دیگه از بهترین استانداردهای اتریوم، ERC-621 هست که در سال 2017 معرفی و راه اندازی شده. بهتره بدونین استاندارد ERC-621 در اصل توسعه و پیشرفتی بر روی استاندارد ERC-20 هست که در اون میشه میزان کل توکن های در گردش رو تغییر داد. توجه داشته باشین که در استاندارد ERC-20 فقط یبار عرضه توکن ها امکان پذیر هست. در حالی که می تونین با استفاده از ERC-621 هربار که لازم باشه توکن های خودتون رو عرضه کنین.

• استاندارد ERC-721

یکی دیگه از بهترین استانداردهای اتریوم، استاندارد ERC-721 هست که از توکن های غیر قابل تعویض یا NFT پشتیبانی می کنه. مهم ترین کاربردی که میشه برای استاندارد ERC-721 تعریف کرد، بازی کریپتوکیتیز هست. همچنین توکن های ERC721 می تونن در هر تبادل یا معامله ای مورد استفاده قرار بگیرن، ولی قیمت توکن به دلیل منحصر به فرد بودن و کمیاب بودن اون هست.

• استاندارد ERC-777

استاندارد ERC-777 هم یکی دیگه از انواع استانداردهای شبکه اتریوم هست که نقش نسخه بهبود یافته استانداردهای توکن اتریوم رو ایفا می کنه. یکی از مزایای مهم این استاندارد این هست که اجازه نمیده تا سرمایه کاربران از دست بره و عملکردی رو به کار می گیره که اسم اون Send هست. با استفاده از این عملکرد دو تراکنش در شبکه ERC-20 به یه تراکنش کاهش پیدا می کنه و باعث میشه تا هزینه ها پایین بیاد. درباره مهم ترین کاربرد استاندارد ERC-777 میشه به قابلیت مشخص کردن اپراتور خود اشاره کرد.

• استاندارد ERC-1155

یکی دیگه از بهترین استانداردهای شبکه اتریوم، استاندارد ERC-1155 هست که توسط شرکت Enjin راه اندازی شده. هدف از ارائه استاندارد ERC-1155 این هست تا دارایی ها رو بر روی شبکه اتریوم به وجود بیاره که قابل تعویض و غیرقابل تعویض هستن. با استفاده از شبکه اتریوم توکن های بر پایه این نوع استاندارد دارای امنیت، قابلیت خرید و فروش و غیر قابل هک هستن. علاوه بر این، امکان توکن های کاربردی و توکن های غیر قابل تعویض با استفاده از استاندارد ERC-1155 وجود داره.

• استاندارد ERC-1400

استاندارد ERC-1400 هم برای اوراق بهادار مورد استفاده معامله گران و سرمایه گذاران بازار قرار می گیره. توکنیزه کردن اوراق بهادار از جمله بحث هایی هست که ذهن کاربران برای چندین سال درگیر اون شده. به ثبت رسوندن تراکنش های مربوط با اوراق بهادار در کل دنیا به عنوان امکانات دیگه بلاک چین محسوب میشه. شبکه بلاک چین نه تنها جایگزین شکل فعلی پول و ارز دیجیتال شده، بلکه توانایی کمک کردن به ثبت و تراکنش انواع اوراق بهادار رو داره.

کلام آخر

اتریوم یکی از قوی‌ترین پروژه‌های دیجیتال است و به عنوان پلتفرمی برای طراحی قراردادهای هوشمند و ایجاد اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز طرفداران زیادی دارد. کاربرد اتریوم زیاد است و در روش پرداخت، سازمان‌های مستقل غیرمتمرکز و توکن‌های غیرقابل تعویض خود را نشان می‌دهد. این بلاک چین، امنیت بالایی دارد و صرافی‌های زیادی از اتریوم پشتیبانی می‌کنند. به دلیل تحریم‌هایی که بر سر راه کاربران ایرانی وجود دارد، برخی صرافی‌های معتبر ایرانی در خرید و فروش و نگهداری اتریوم به کاربران ایرانی کمک می‌کنند. اگر قصد خرید و فروش اتریوم و نگهداری رایگان آن را دارید، به یک صرافی معتبر نیاز دارید تا بهترین تجربیات را کسب کنید.

لینک های مفید
بالا