طراحی سایت تخصصی در حقیقت به این معنی است که اولا شرکتی که وظیفه طراحی به عهده آن گذاشته می شود به صورت تخصصی و حرفه ای کار طراحی وب سایت و نرم افزارهای تحت وب را دنبال نماید و از طرف دیگر یک وب سایت تخصصی، باید با در نظر گرفتن نیازهای واقعی هر کسب و کار ، تحقیق در مورد مشتریان آن و به صورت اختصاصی بر اساس دستیابی به یک یا چند هدف مشخص طراحی و تولید گردد. بسیاری از شرکت های طراحی سایت نمونه های زیبا و خوش رنگ و لعاب از وب سایت های طراحی شده خود را به نمایش می گذارند اما یک وب سایت حرفه ای چیزی بسیار بیشتر از یک ظاهر زیبا و جلوه های گرافیکی است.البته ظاهر نیز در موفقیت یک وب سایت تاثیر زیادی دارد اما طراحی سایت حرفه ای و تخصصی باید براساس نیازها ، اهداف از پیش تعیین شده برای موفقیت باشد و علاوه بر ظاهر جذاب، کار خود را به درستی انجام دهد، روی مخاطب تاثیر لازم را بگذارد و رسیدن به اهداف مهم را تسهیل نماید.
همانطور که از نام این وب سایتها مشخص است این نوع وب سایتها از همان اول بر پایه نیاز مشتری چه از لحاظ گرافیکی و چه از نظر پیاده سازی پی ریزی میشود.نکته مدنظر در پیاده سازی وب سایتهای اختصاصی استفاده نکردن از cms میباشد یعنی تمام سایت از اول بصورت اختصاصی برای مشتری برنامه نویسی میشود آنچه مشخص است با توجه به گستردگی کار تهیه این نوع سایتها کار یک نفر یا دو نفر به تنهایی نمیباشد! حتما باید از افراد کار کشته و تیمی برای پیاده سازی استفاده نمود.مزایای این سایتها اختصاصی بودن و تناسب ۹۹ درصدی با نوع نیاز مشتری از هر لحاظ مییاشد و تنها نکته منفی این نوع در این است که با توجه به استفاده از تعداد نفرات بالا و صرف وقت و هزینه زیاد برای شرکت تهیه کننده بالطبع مشتری هزینه بیشتری برای داشتن این نوع سیستم ها باید بپردازد که صد البته در صورت داشتن ایده نو برگشت چند ده برابری آن برای مشتری اتفاق می افتد.اکثر سایتهای پردرآمد از طراحی های اختصاصی استفاده میکنند.
• در جلسه مشاوره نیاز و هدف کارفرما به سایت بررسی میشود و امکانات پیشنهادی و برآورد هزینه طراحی سایت ارائه میشود. نوشتن یک پروپوزال و یا طرح پیشنهادی که از ضرورات در طراحی وب سایتهای حرفهای است.
• پس از تایید کارفرما، قرارداد سایت را با مشتری مورد نظر بسته میشود و طراحی گرافیک قالب سایت شروع میشود.
• پس از اصلاحات و تاییدیه طرح گرافیکی سایت، برنامه نویسی و کدنویسی سایت با زبان PHP و CMS های برتر دنیا مانند وردپرس و جوملا و یا فریم ورک های لاراول و از پایه PHP انجام میشود.
• پس از برنامه نویسی، صفحه آرایی و چیدمان محتوا و و ورود اطلاعات انجام میشود. سپس در واحد کنترل کیفیت سایت بررسی نهایی انجام میشود و سایت آپلود میشود.
• پس از مشاهده سایت توسط کارفرما و ارسال اصلاحات سایت، جلسه تحویل سایت و آموزش در محل شرکت برگزار میشود.
سایت های اختصاصی مزایای بخصوصی دارند و توانسته اند نظر بسیاری از صاحبان کسب و کارها را به خود جلب کنند و درصد بیشتر وبسایتهای جهان را به خود اختصاص دهند.
۱- برنامه نویسی اصولی سایت
۲- امکان تغییرات دلخواه
۳- طراحی گرافیکی اختصاصی (بدون قالب آماده)
۴- امنیت بالا
۵- طراحی پنل مدیریت دلخواه
۶- سرعت بسیار بالا
۷- عدم وجود کدهای اضافه
۸- بهینه سازی آسان
۹- کم حجم بودن سایت
۱۰- کنترل کامل به سایت
۱۱- هزینه نگهداری و توسعه کم
نتیجه گیری :
استفاده از نقاط قوت و برتر طراحی سایت اختصاصی باید با برنامه ریزی درست انجام شود یعنی شما باید قبل از راه اندازی سایت برای کسب و کارتان برنامه ریزی کرده و با توجه به هدف وب سایتتان از این مزایا در جایگاه درست استفاده کنید. به عنوان مثال در طراحی سایت فروشگاه هدف فروش محصول به مشتریان است در نتیجه باید روند ثبت سفارش را برای مشتریان خود ساده کنید.طراحی گرافیک های خلاقانه، قرار دادن تصاویر و توضیحات محصول در دیدرس کاربر، دکمه افزودن به سبد خرید، اخذ اینماد و… از مجموعه نکاتی هستند که باید در وب سایت های فروشگاهی رعایت شوند تا فروش بیشتر و راحت تر امکان پذیر شود.