ارز دیجیتال

اندیکاتور چیست؟

1402/01/20 0

امروزه با افزایش محبوبیت بازارهای مالی، علی الخصوص بازار ارزهای دیجیتال، شاهد ورود علاقه مندان زیادی به این حوزه و یادگیری پایه و اساس این بازار و مخصوصا تحلیل تکنیکال بوده ایم. تحلیل تکنیکال با توجه به نمودار قیمتی و داده های مختلف دیگری مانند حجم، روند، نواحی عرضه و تقاضا، الگوها و سایر ابزار ها مانند اندیکاتورها؛ به منظور بررسی و ارزیابی قیمت و تخمین شرایط قیمت در آینده انجام میشود. در این مقاله به معرفی اندیکاتورها، انواع آنها و دسته بندی های اصلی این ابزار خواهیم پرداخت و به تمامی سوالات حول این محور پاسخ خواهیم داد. با آرکاکوین همراه باشید تا با آموزش های مربوط به ارزهای دیجیتال و خدماتی همچون سبدگردانی ارز دیجیتال و کانال سیگنال ارز دیجیتال موفقیت شما را با تکیه بر تحلیلگران حرفه ای بازار رمز ارزها تضمین کنیم.

اندیکاتور چیست؟

تریدرها قبل از ورود به خرید و فروش، دارایی‌هایی مانند سهام یا رمزارزها را ابتدا ارزیابی می‌کنند. آنها برای این منظور از دو اصل استفاده می‌کنند: تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال.
•    تحلیل بنیادی تلاش می‌کند که با بررسی متغیرهایی مانند صورت‌های مالی، سود، رقیبان، دارایی‌ها و … ارزش ذاتی یک دارایی را بسنجد.
•    از طرف دیگر، تحلیل تکنیکال، صرفاً مربوط به ارزیابی روند آمار جمع‌آوری‌شده از داده‌های معاملاتی، مانند قیمت و حجم معاملات است. تحلیلگران فنی، الگوهای قیمت، نمودارها و انواع شاخص‌های کلیدی را برای یافتن فرصت‌های ترید بررسی می‌کنند.
این شاخص‌ها (اندیکاتور) اساساً بر اساس قیمت، حجم و سود دارایی محاسبه می‌شوند. برخی از مشهورترین این اندیکاتورها شامل اندیکاتور مقاومت نسبی (RSI) یا Relative Strength Index یا بولینگر باند (Bollinger Band) و اندیکاتور مکدی هستند. این اندیکاتورها به طور گسترده در بازار سهام و رمزارزها مورد استفاده قرار می‌گیرند و کابرد آنها در هر دو حوزه تقریباً یکسان است. با این حساب، نگاهی دقیق به نحوه استفاده از این اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال در بازارهای رمزارز و توجه به کارآیی آنها برای افرادی که تازه به این بازار قدم گذاشته‌اند، خالی از لطف نخواهد بود.

انواع اندیکاتورها از نظر سیگنال زمانی :

اندیکاتورها به صورت کلی از حیث سیگنال زمانی به دو قسمت تقسیم میشن: اندیکاتورهای پیشرو (leading) و اندیکاتورهای دنباله رو (lagging).
•    اندیکاتورهای پیشرو (leading):
عملکرد اندیکاتور پیشرو به این صورت هستش که با توجه به نوسانات و اتفاقاتی که روی قیمت دارایی در بازار رخ میده، پیش‌بینی لازم رو به شخص اعلام می‌کنه. اندیکاتورهای پیشرو همیشه با نوسات قیمت سهم و حجم معاملات همراه هستش. این اندیکاتورها قابلیت حدس زدن تغییر روند رو دارا هستن و گاهی اوقات سطوح بازگشتی و سیگنال شکست رو زودتر از نمودار قیمت نشون میدن. 
•    اندیکاتورهای دنباله رو (lagging):
اندیکاتورهای دنباله ‌رو با کمی تأخیر، اتفاقاتی که روی دارایی انجام میشه رو پیش ‌بینی میکنه و هشدار لازم رو به معامله گر میده. این اندیکاتورها اکثرا روی نمودار قیمت قرار می‌گیرن و با کمی تاخیر نواحی برگشتی رو تایید می‌کنن. 
در ادمه ی مقاله ی اندیکاتور چیست و چگونه از اندیکاتورها میتوان استفاده کرد؟ انواع دسته بندی کلی و تخصصی اندیکاتورها رو مورد بررسی قرار میدیم با ما همراه باشین.

کاربرد اندیکاتورها :

همونطور که گفتیم، اندیکاتور در واقع یه ابزار به صورت نمودار هست که به تحلیل رفتار قیمتی ارز دیجیتال کمک می کنه. اندیکاتورها انواع مختلفی دارن و تحلیلگران حرفه ای با وجود تسلط کامل به همه اون ها دو الی سه اندیکاتور رو برای خودشون انتخاب می کنند. نمیشه گفت کدوم اندیکاتور پیش بینی دقیق تری از رفتار قیمت ارز دیجیتال انجام میده. اندیکاتورها در بازارهای مالی کاربردهای مختلفی دارن. به همین منظور ما سعی می کنیم در این بخش از مقاله به بررسی کاربردهای اندیکاتورها در بازارهای مالی بپردازیم.
•    یکی از کاربردهای اندیکاتورها در بازارهای مالی، هشدار هست. اندیکاتورها در برخی از مواقع و بر اساس شرایط، قبل از تغییر روند یا همزمان با اون علائم بازگشت روند رو نشون میدن. بنابراین، اعلام هشدارهای مناسب تغییر روند و جهت حرکتی قیمت یکی از موارد استفاده از اندیکاتورهاست.
•    پیش بینی قیمت مناسب برای ورود به معامله هم یکی دیگه از کاربردهای اندیکاتورها در بازارهای مالی هست که باعث شده تا مورد استفاده معامله گران و تریدرها قرار بگیره.
•    یکی دیگه از کاربردهای اندیکاتورها در بازارهای مالی، تایید ورود به معاملات و خروج از اون هاست. این روش معمولا زمانی بکار میره که تحلیلگر بر اساس داده های تکنیکالی یا بنیادی جهت و قیمت ورودی مناسب در بازار رو پیش بینی کرده و از اندیکاتور برای تایید گرفتن استفاده کنه.

نتیجه گیری :
نوسان‌گیری ارزهای دیجیتال از محبوبیت ویژه‌ای میان تریدرهای بازارهای مالی برخوردار است. در این میان برخی از ابزارهای تحلیل تکنیکال مانند اندیکاتورهای مختلف می‌توانند تریدرها را در انتخاب پوزیشن‌های معاملاتی مناسب در ترید ارزهای دیجیتال کمک کنند. برای آشنایی با مفهوم نوسان‌گیری ارزهای دیجیتال در ابتدای این مطلب به توضیح نوسان‌گیری ارز دیجیتال در استراتژی‌های مختلف پرداختیم.


 

لینک های مفید
بالا